Vlada FBiH: Invalidnine i penzije neće biti smanjene

Info: Aktivni članci 516, Arhivirani članci 4439

Iz Vlada Federacije BiH poručili su da neće doći do smanjenja invalidnina u odnosu na prošlu godinu.

Kako je saopćeno, budžetski transferi za isplatu invalidnina će ostati na istom iznosu kao i prošle godine, što znači da ni pojedinačni iznosi neće biti smanjivanja.

Federacija će ove, kao i prošle godine, isplaćivati invalidnine kroz dva transfera: jedan u iznosu 269 miliona preko Ministarstva za boračka pitanja, a drugi u iznosu od 142,5 miliona (neratne invalidnine) preko Ministarstva rada i socijalne politike.

Iako neće doći do smanjenja, također neće doći ni do povećanja iznosa za invalidnine, koje je bilo planirano prije pojave pandemije. Ovo povećanje će zbog novonastale situacije biti prolongirano.

Isti slučaj je i sa penzijama i drugim sličnim naknadama, koje nećemo biti u prilici povećavati, ali nećemo dopustiti ni smanjenje penzija i invalidnina, bez obzira na potrebe i zahtjeve drugih sektora, poručuju iz Vlade FBiH.

Izvor: bhrt.ba

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.