Vlada KS donijela odluku o smanjenju cijena boravka u vrtićima u slučaju privremenog odsustva djece

Redakcija 22. apr 2021 ID: 14637

Vlada Kantona Sarajevo je donijela odluku i dala saglasnost Upravnom odboru Javne ustanove „Djeca Sarajeva“ da, u slučaju potrebe za privremenim pojedinačnim odsustvom djece iz vrtića, odsustvom odgojno-obrazovne grupe djece ili obustave rada u pojedinim vrtićima zbog sprečavanja širenja zaraze izazvane virusom COVID-19, donese odluku o umanjenju mjesečne cijene boravka djece u vrtićima na način da se:

– cijena cjelodnevnog boravka, po danu odsustva, umanjuje za 7,30 KM, a najviše do 50%,
– cijena poludnevnog boravka, po danu odsustva, umanjuje za 5,50 KM, a najviše do 50%.

Dakle, po ovom osnovu se može do 50 posto umanjiti mjesečni iznos koji roditelji redovno plaćaju.

Na istoj sjednici Vlada je dala saglasnost Upravnom odboru JU “Djeca Sarajeva” da izmijeni Pravilnik o prijemu i boravku djece u vrtićima, kojim se roditeljima djece, koja borave u vrtićima ove javne ustanove, daje ,,pravo na korištenje najavljenog odsustva djeteta iz vrtića najmanje jedan (1) mjesec, iz opravdanih razloga pri čemu ima pravo na umanjenje cijene boravka u iznosu od 50% od mjesečne cijene boravka za svaki puni mjesec odsustva“.

Do sada je ovaj Pravilnik propisivao najmanje dva mjeseca, čime se i ovom izmjenom izašlo u susret roditeljima.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sadržaj iznad je u naš sistem unešen 22. apr 2021 @15:03 od strane autora Redakcija osim ako nije navedeno drugačije (preuzeto, izvor obavezan) i numerisan je unikatnim brojem SN1/2104-221503-14637 koji možete koristiti tokom prijave kako bi znali o kojem se sadržaju radi. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim. Komentari na društvenim mrežama ne predstavljaju stavove portala IlijašNet te su odgovornost autora komentara.
Želite li dostaviti saopćenje za javnost, dojaviti vijest, najaviti događaj ili se reklamirati na portalu IlijašNet kontaktirajte nas na:
Email: ilijasnet@gmail.com
Viber poruke: +387 62 118 465
Facebook poruke: Facebook Poruka

Povezani članci

Back to top button