Vlada KS: Jedinstvena karta za GRAS i Centrotrans od 1. maja *Arhiva

Info: Aktivni članci 339, Arhivirani članci 4695

Propisano je da će se vozne karte koristiti u skladu sa zonama kojima pripadaju u svim prevoznim sredstvima na području Kantona Sarajevo.

Vlada Kantona Sarajevo je danas, na prijedlog Ministarstva saobraćaja, donijela zaključak kojim se obavezuju prijevoznici GRAS-a i Centrotransa da omoguće putnicima u Kantonu Sarajevo da sa jedinstvenom kartom (osim pojedinačnih karata) koriste usluge javnog linijskog prijevoza putnika kod oba prijevoznika.

Također, Vlada je obavezala GRAS i Centrotrans – Eurolines da u što kraćem roku, a najkasnije od 1. maja 2019. godine u potpunosti postupaju u skladu sa odredbama Privremenog uputstva o načinu utvrđivanja i definisanja tarifnog sistema u Kantonu Sarajevo.

Uputstvom, koje je donio ministar saobraćaja Adnan Šteta, propisano je da će se vozne karte koristiti u skladu sa zonama kojima pripadaju u svim prevoznim sredstvima na području Kantona Sarajevo, a u skladu sa vrstom linija za koju su izdane, tj, predviđeno je da se kuponi Grasa-a i Centrotransa nesmetano koriste kod oba prijevoznika

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.