Vlada KS sa 167.200 KM sufinansira organizaciju javnog dočeka Nove godine *Arhiva

Iz Vlade su također poručili da ničiji bahati javni nastupi neće ugroziti organizaciju ovih događaja.

Info: Aktivni članci 513, Arhivirani članci 3594

Kako je precizirano na današnjoj sjednici, 70.000 KM će biti doznačeno Gradu Sarajevu s pozicije Turističke zajednice KS, dok će dodatnih 30.000 KM TZ KS namjenski utrošiti za regionalnu promociju ovih turistički bitnih aktivnosti.

Svojim uslugama iskazanim u konkretnim novčanim iznosima u organizaciji planiranih trodnevnih događaja sudjelovat će i KJKP Gras sa osiguranjem besplatnog trodnevnog prijevoza, čija procijenjena vrijednost iznosi oko 50.000 KM, KJKP Rad, čije je čišćenje središta grada nakon koncerata procijenjeno na 11.700 KM, te Hitna pomoć sa osiguranjem usluga zdravstvene zaštite koje koštaju 5.500 KM.

Na sjednici je istaknut značaj i uloga službenika MUP-a KS u organizaciji ovih događaja koji će biti maksimalno angažirani kako bi i ovoga puta oni protekli bez ijednog sigurnosnog incidenta.
Vlada Kantona Sarajevo je na ovaj način još jednom pokazala svoju odgovornost prema građanima Grada i Kantona Sarajevo.

Iz Vlade su također poručili da ničiji bahati javni nastupi neće ugroziti organizaciju ovih događaja.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.