Vlada osigurala prevoz za uposlenike u sektorima zdravstva i sigurnosti. *Arhiva

Info: Aktivni članci 323, Arhivirani članci 4695

Usljed aktuelne situacije izazavane pandemijom koronavirusa kao i naredbe Federalnog štaba civilne zaštite kojom je obustavljen javni prijevoz na području cijele FBiH, Vlada KS odlučila je posebnim mjerama osigurati vanredni prijevoz za uposlenike u sektoru zdravstva i sigurnosti na području Kantona Sarajevo.

Ministarstvo saobraćaja KS će organizovati sa KJKP “Gras” i preduzećem “Centrotrans” da od sutra obezbijede dovoljan broj autobusa, koji će, uz propisane mjere i preporuke zdravstvene zaštite stanovništva, svakodnevno prevoziti uposlene u navedenim oblastima na posao.

Ministarstvo zdravstva i Ministarstvo unutrašnjih poslova dostavit će Ministarstvu saobraćaja spiskove uposlenih.

Informacije o lokacijama i terminima u kojima će prijevoznici preuzimati putnike u općinama KS, te ih prevoziti do radnih mjesta bit će poznate i objavljene do kraja ovog dana na web i facebook stranici Vlade, a bit će dostavljene i medijima.

Prilikom ulaska u autobuse, usposlenici u sektoru zdravstva i sigurnosti bit će u obavezi vozaču priložiti službenu akreditaciju.

Zaključkom Vlade, poslodavci izvan ovih sektora organizovat će i prilagoditi prijevoz svojih radnika shodno njihovoj organizaciji rada i radnog vremena.

Vlada KS obavještava sve putnike u Kantonu Sarajevo koji su kupili kupone za prijevoz za mjesec mart, da će njihovo važenje biti produženo nakon uspostave redovnog linijskog prijevoza, za broj dana tokom kojih ih nisu koristili u ovom mjesecu.

izvor: Vlada KS

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.