YRB: Realizovane aktivnosti na lokalnom nivou *Arhiva

Info: Aktivni članci 536, Arhivirani članci 4439

Projekat „Youth in the Rocky Balkans“ je usmjeren na interkulturalno učenje i dijalog mladih sa različitom socijalnom pozadinom i nacionalnim identitetom. Nakon objavljenog Javnog poziva i realizovanog intervju-a, u sve tri partnerske škole, za učešće u YRB projektu odabrano je 30 učenika.

Učesnici projekta su, tokom januara, imali priliku učestvovati na pripremnim radionicama u svojim lokalnim zajednicama. Radionice na lokalnom nivou obuhvatile su 5 tematskih cjelina: demokratiju i ljudska prava, umjetnost i religiju, psihologiju pripadanja, religiju i savremeno društvo te forum teatar.

Mladi su imali priliku upoznati se sa osnovnim saznanjima iz navedenih oblasti na kreativan način.

Prva međunarodna posjeta te razmjena znanja, ideja i iskustava planirana je u Bosni i Hercegovini u periodu od 3. do 8. februara 2020.godine.

Youth in the Rocky Balkans je projekat Srednjoškolskog centra „Nedžad Ibrišimović“ iz Ilijaša koji je podržan kroz drugi Otvoreni poziv za projektne prijedloge organizacija civilnog društva i srednjih škola, implementiranog od strane Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO) i podržanog od strane Fonda Ujedinjenih nacija za izgradnju mira (UNPBF).

Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO) je nezavisan institucionalni mehanizam osnovan od strane šest vlada Zapadnog Balkana u cilju promocije duha pomirenja i saradnje među mladima u regionu kroz programe omladinskih razmjena. U okviru svog rada, RYCO podržava projekte koji doprinose pomirenju kroz povećanje mobilnosti mladih, saradnje i aktivizma.

Ovaj izvještaj nastao je uz podršku Regionalnog ureda za saradnju s mladima (RYCO) i Fonda Ujedinjenih nacija za izgradnju mira (UNPBF). Za njegov sadržaj odgovoran je Srednjoškolski centar “Nedžad Ibrišimović” i njegovi partneri i ne predstavlja nužno stavove RYCO i/ili UNPBF.

izvor: OO “Iskoristi dan – Carpe diem” @Facebook

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.