YRB: Trideset mladih iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine posjetili Sarajevo *Arhiva

Info: Aktivni članci 546, Arhivirani članci 4683

Trideset mladih iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine okupili su se u okviru projekta “Youth in the Rocky Balkans”.

Srednjoškolski centar “Nedžad Ibrišimović” i Omladinska organizacija “Iskoristi dan- Carpe diem” su ugostili projektne partnere: Srednju Ekonomsko-trgovinsku školu iz Bečeja i Srednju Ekonomsko-ugostiteljsku školu iz Bara.

U ponedjeljak je započela realizacija prve međunarodne posjete u Bosni i Hercegovini u okviru projekta “Youth in the Rocky Balkans”.

Učenici tri zemlje posjetili su Sarajevo te obišli neke od lokaliteta od historijskog i religijskog značenja.

Posjetili su i Muzej ratnog djetinjstva u kojem  je predstavljena kolekcija ličnih predmeta, priča, fotografija, pisama, crteža, audio i video svjedočenja koji su pokazali posebnu priču jednog ratnog djetinjstva i odrastanja.

Posjeta Muzeju ratnog djetinjstva nikoga ne može ostaviti ravnodušnim, naročito ne mlade koji su na pragu svog života spremni da spoznaju značaj onoga što im donosi mir i blagostanje u kojem imaju priliku da odrastaju i napreduju.

Obilazak Saborne crkve u Sarajevu, Aškenaške sinagoge, Gazi Husrev-begove džamije te katedrale Srca Isusova učesnicima YRB projekta upokazala je raznolikost naroda i narodnosti Bosne i Hercegovine.

Nakon osvježenja i obroka u restoranu Pod lipom, učesnici su imali slobodno vrijeme koje su iskoristili da se upoznaju sa specifičnostima grada.

Aktivnosti su nastavljene u Sportsko-rekreativnom centru Ajdinovići.

izvor: SŠC  “Nedžad Ibrišimović” Ilijaš @Facebook

5e39fceb6c7ea

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.