Za 265 mladih bit će subvencionirano rješavanje stambenog pitanja

Aktivni članci 756 od 778, Arhivirani članci 2404 od 2419

Konačna rang lista kandidata koji ispunjavaju uslove za subvencioniranje rješavanja stambenog pitanja mladih objavljena je na stranici Ministarstva prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo.

Komisija za provođenje Javnog poziva za subvencioniranje rješavanja stambenog pitanja mladih utvrdila je konačnu rang listu 461 kandidata koji ispunjavaju uslove Javnog poziva za subvencioniranje rješavanja stambenog pitanja mladih.

Ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Damir Filipović će na osnovu konačne liste sačiniti prijedlog odluke sa imenom i prezimenom kandidata, brojem bodova na rang listi i iznosom sredstava od 10 hiljada maraka i prijedlog odluke dostaviti Vladi KS na usvajanje.

“Trenutno, prema finansijskom kosturu, od 461 osobe koja ispunjava uslove imamo osigurana sredstva za njih 265, tačnije 2.650.000 KM. Međutim, nedostatna su sredstva od cirka dva miliona KM da svi kandidati dobiju sredstva. Nastojat ću da kroz preraspodjele sa drugih ministarstava, u saglasnosti s Vladom, osiguram dodatna sredstva da svi koji su ispunili uslove dobiju subvenciju”, kazao je Filipović za Klix.ba.

Dodao je kako se obavezao da će pokušati i kako se nada da će naići na razumijevanje u Vladi KS da se obezbijede dodatna sredstva za sve one koji ne ulaze u finansijski okvir od 2.650.000 KM.

“Čekamo oktobar u kojem će biti moguća četvrta preraspodjela. Do tog perioda ćemo s ostalim ministarstvima i Vladom pokušati iznijeti problematiku kako bi utvrdili koji to projekti neće biti realizovani u ovoj godini te kako bi omogućili dva miliona koja su neophodna za cjelokupnu konstrukciju. Do kraja oktobra sigurno ćemo imati tačnu informaciju”, rekao je Filipović.

Upitan da li je bilo prigovora na preliminarnu listu, Filipović ističe da je Komisija za provođenje Javnog poziva za subvencioniranje rješavanja stambenog pitanja mladih radila nezavisno, ali da je bilo određenih prigovora.

“Neki prigovori su prihvaćeni, neki odbijeni, što se može vidjeti i poređenjem lista”, istakao je Filipović.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu redakcija@ilijas.net. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Šaljite nam vijesti, fotografije, najave, informacije bilo kakve vrste i mi ćemo ih objaviti ukoliko su prikladnog sadržaja i ne krše pravila sajta! Vaše dojave možete slati putem forme klikom na Dojavi Vijest ispod, na mail redakcija@ilijas.net ili porukom na Facebook fan stranici klikom ovdje.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.