Za početak rekonstrukcije Gradskog stadiona u Ilijašu Vlada KS izdvojila pola miliona maraka *Arhiva

Ilijaš

Nakon 140. sjednice Vlade Kantona Sarajevo u Biznis centru Ilijaš, održana je prezentacija realiziranih, projekata u toku i planiranih projekata u 2018. godini na području općine Ilijaš.

Ukupno sedam projekata vrijednosti  3.775.000 KM je završeno, projekti u toku su vrijednosti  osam miliona, a projekti u pripremi sedam  miliona i 300 000 KM , dakle ukupna vrijednost 40 projekata je oko 18 miliona i 300 hiljada KM. Finansiranje je preneseno i iz prošle godine, a najviše je projekata iz oblasti saobraćajne infrastrukture, obrazovanja, vodosnabdijevanja, kazao je prilikom prezentacije načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić.

Od završenih projekata Fazlić  kao najvažniji izdvaja Filter postrojenja na Karašnici za gradski vodovod, projekat Gradske tržnice i projekat Biznis centra za promotivne aktivnosti  za privrednike i finansijere.

Poslije održane prezentacije projekata, ministar kulture i sporta KS Mirvad Kurić i načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić potpisali su sporazum sufinansiranja rekonstrukcije i izgradnje Gradskog stadiona Ilijaša u vrijednosti od 500 000 KM. Prva faza ovog projekta u vrijednosti milion i 560 hiljada KM, a Općina Ilijaš će obezbjediti sredstva da se prva faza realizira što podruzumijeva izgradnju novih tribina i svih potrebnih pratećih objekata koje će moći  koristiti sportski klubovi.

Ministar Kurić naglasio da je opredjeljenje da sve općine u KS imaju dobru infrastrukturu kada je u pitanju sport i kultura.

-Svi oni koji vrijedno rade zaslužuju podršku i Ministarstva kulture i sporta i Vlade Kantona, drago nam je da ćemo podržati ovaj važan projekat,a isto tako sufinasirat ćemo i projekte revitalizacije i zaštite Nekropole Kopošići i Starog grada Dubrovnika, kazao je Kurić.

Premijer Kantona Sarajevo Adem Zolj kazao je da je mnoštvo projekata, posebno saobraćajne infrastrukture, realizirano na području Ilijašu. On je naglasio da će Vlada KS podržavati projekte i u Općini Ilijaš i ostalim općinama KS, a da se uspjeh vidi zahvaljujući dobrom radu i planiranju lokalne administracije.

Tokom prezentacije načelnik Fazlić je istaknuo da je najvažniji projekat čija realizacija treba početi Vodoopskrbni sistem Vrutak, a ministar unutrašnjih poslova KS Vedran Mulabdić najavio je da ovog petka počinju radovi na izgradnji Policijske stanice u Srednjem.

Autor članka je Redakcija sa 132 aktivnih i 907 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.