Za Srebrenicu ujutro kreću autobusi iz Sarajeva, Ilijaša, Hadžića… *Arhiva

Ministarstvo izbjeglica i raseljenih osoba Federacije BiH, na čijem je čelu ministar Adil Osmanović, ove godine organiziralo je prijevoz za Srebrenicu.

Obavještenja

Sa više lokacija ujutro kreću autobusi Grasa i Centrotransa, koji će zajedno prevesti sve građane Kantona Sarajevo kako bi klanjali dženazu za 175 ubijenih u genocidu 1995. godine.

Kako nam je potvrdio Vedad Smailhodžić, šef sektora za prigradsko-gradski saobraćaj u Centrotransu, sve je urađeno kakao je ministarstvo zahtjevalo.

“Autobusi kreću u pet sati ujutro, a svi koji žele putovati moraju na stanicu doći pola sata ranije”, kaže Smailhodžić.

Stanice sa kojih će polaziti autobusi:

  • Ilijaš – Autobuska stanica Stari Ilijaš, Podlugovi Ljubinjići, Čekrčići
  • Ilidža – Autobuska stanica Hrasnica, Osijek, Mostarsko raskršće, Rakovica
  • Sarajevo – Željeznička stanica, Pionirska dolina, Aerodromsko naselje, Dobroševići
  • Hadžići – Autobusko stajalište
  • Vogošća – Autobuska stanica Vogošća, Kobilja Glava, Blagovac

O povratku će putnici biti obaviješteni tokom putovanja. Osim iz Sarajeva, Ministarstvo plaća i druge autobuse iz svih gradova, a kako saznajemo najviše će ih biti iz Tuzle.

Mirsad Bajrović, predsjednik logističkog odbora pri Organizacionog odboru za obilježavanje 19. godišnjice genocida u Srebrenici “Sigurne zone UN-a“ kaže za NAP da očekuje od 180 do 200 autobusa sa građanima iz svih dijelova BiH koji će doći sutra na dženazu u Potočare.

“Dakle, govorim o broju autobusa koje smo mi organizovali, a što će finansirati Ministarstvo izbjeglica i raseljenih osoba. Najviše autobusa poći će iz mjesta gdje su naseljeni ljudi koji su izbjegli iz Srebrenice”, kaže Bajrović.

On je dalje napomenuo da najveći broj autobusa ide iz Tuzlanskog i Sarajevskog kantona.

“Također iz svakog povratničkog mjesta bit će organiziran prijevoz. Dakako tu su manji kapaciteti vozila, ali pokušali smo osigurati da usitinu svako ko želi može doći do Srebrenice”.

Autor članka je Redakcija sa 254 aktivnih i 907 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.