Za župe, koncert duhovne muzike, spomenik glumcu, polumaraton… 450.000 KM *Arhiva

Objavom u Službenom glasniku BiH na snagu je stupila Odluka vijeća ministara BiH o odobravanju sredstava tekuće rezerve, kojom se 450.000.00 KM odobrava za 18 korisnika

Aktivni članci 824 od 847, Arhivirani članci 2689 od 2704

Objavom u Službenom glasniku BiH na snagu je stupila Odluka vijeća ministara BiH o odobravanju sredstava tekuće rezerve, kojom se 450.000 KM odobrava za 18 korisnika. Radi se uglavnom o župama, općinama, institucijama kulture… za razne projekte, u iznosima od 5.000 KM, pa sve do 110.000 KM, koliko je dobila Općina Sokolac za razvoju komunalne infrastrukture. Sredstva su dodijeljenja kao tekući grantovi neprofitnim organizacijama ili kao kapitalni grantovi drugim nivoima vlasti.

Općina Lopare, za smotru domaćih proizvoda dobila je finansijsku podrška od 40.000 KM, koliko je dodijeljeno i Medžlisu Islamske zajednice Tešanj za sufinansiranje restauracije Čarši (Gazi Ferhad-begove) džamije i ponovnu izgradnju munare.

Sarajevske općine Hadžići, Novi Grad i Ilidža dobile su po 30.000 maraka. Za taj novac bit će realiziran projekt izgradnje sportskih ploha na području općine Hadžići, sanirano sportsko i dječije igralište u Novom Gradu ze izgrađene sportske plohe i dječije igralište u Nedžarićima, općina Ilidža.

Iznose od po 20.000 KM dobili su Župa Krista Kralja Čitluk (finansijska podrška za izgradnju nove župne crkve), Župa svetog Ilije proroka Stolac (finansijska podrška u realizaciji projekta u Stocu), Katolički školski centar “Ivan Pavao II” Bihać,(finansijska podrška u radu) te Župa svetog Ilije proroka Kandija (finansijska podrška za obnovu župne kuće i pastoralnog centra za mlađe župe Kandija).

Župa Glavosjeka svetog Ivana Krstitelja Odžak (finansijska podrška za obnovu župne kuće), Župa svetog Mihovila arkanđela – Prenj (finansijska podrška za izgradnju crkve) I Centar za kulturu Orašje (finansijska podrška za projekt izrade i postavljanja spomenika glumcu Ivi Gregureviću) dobili su po 15.000 KM.

Iznose od po 10.000 maraka dobili su Opća knjižnica Usora, i to kao finansijsku podršku za izgradnju ljetne čitaonice te Župa Svih svetih Livno, koja će sredstva uložiti za uređenje parkinga, dvorišta i okoliša crkve. Isti iznos namijenjen je i Osnovnoj školi “Kiseljak 1” iz Bilalovca za dogradnju učionica i izgradnju fiskulturne sale te Bošnjačkoj zajednici kulturi “Preporod” u BiH – Općinsko društvo Ilijaš, za sufinansiranje kulturne manifestacije i koncerta duhovne muzike.

Triatlon klub “Val” Livno dobio je finansijsku podršku za organiziranje manifestacije “Prvi livanjski polumaraton” u iznosu od 5.000.

izvor: Faktor

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu redakcija@ilijas.net. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Šaljite nam vijesti, fotografije, najave, informacije bilo kakve vrste i mi ćemo ih objaviti ukoliko su prikladnog sadržaja i ne krše pravila sajta! Vaše dojave možete slati i putem Viber broja +38762-118-465, na mail redakcija@ilijas.net ili porukom na Facebook fan stranici klikom ovdje.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.