ZABRANJENO ODRŽAVANJE FORUMA U PODLUGOVIMA *Arhiva

Info: Aktivni članci 507, Arhivirani članci 4169

Zbog vanrednih okolnosti, odgođeno održavanje Foruma građana u Podlugovima. Facebook status organizatora, Špiodić Almira prenosimo u cijelosti.

Ovim postom želim obavijestiti javnost da se Forum građana u Podlugovima odgađa zbog promjena u dogovoru za korištenje prostorija Osnovne škole Podlugovi.

Naime, obaviješten sam da ne možemo koristiti prostorije u svrhu organizacije foruma, iako je to do sada bila praksa.

Prije par dana, na moju molbu direktoru Osnovne škole Podlugovi odobrene su mi prostorije pomenute škole na korištenje u terminu 07.12. 2019. (subota) u 17h. Kao što sam iznad naveo dosad je bila praksa da se forumi i ostale društvene aktivnosti realizuju u prostorijama škole iz razloga što društveni dom još uvijek nažalost nije u funkciji. Želim naglasiti kako su građani upravo na jednom od održanih foruma organizovanih u prostorijama škole, kao prioritet odredili opremanje škole novim školskim namještajem i taj projekat je realizovan uz pomoć UNDP-a i Općine Ilijaš.

Nakon javnog poziva, jasno istaknutog vremena i mjesta održavanja foruma, nažalost još jednom su se uključili politički radari vladajuće sktrukture u pokušaju da spriječe organizovanje foruma. Isti su izvršili pritisak na direktora škole koji me na kraju obavijestio da se Forum ipak ne može održati.

Stav direktora razumijem, možda je i opravdan. Stav je jasan, u školama se po zakonu ne mogu održavati politički skupovi i promovisanje političkih stranka, ali ovo je zamišljeno na sljedeći način.

FORUM GRAĐANA – koji je imao samo jedan jasan cilj, dopustiti građanima da kroz razgovor i prijedloge daju svoje učešće u izgradnji lokalne zajednice kroz Budžet Općine Ilijaš za 2020. godinu. Bez političkih obilježja i političke pozadine!

Nažalost, organizovanje foruma i sam glas građana u ovoj priči zasmetao je političkoj eliti koja godinama zloupotrebljava škole i iste koristi za političke skupove tokom izborne kampanje, te za političko promovisanje stranaka i pojedinaca.

Forum će ipak biti organizovan!
O datumu, vremenu i lokaciji bit ćete uskoro obaviješteni.” – kazao je Almir Špiodić u javnom postu na svom facebook profilu.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.