Zahvaljujući prevenciji u općini Ilijaš nema opasnosti od poplava i klizišta

Info: Aktivni članci 433, Arhivirani članci 1919

Služba za civilnu zaštitu Općine Ilijaš, u okviru svojih redovnih aktivnosti, u stanju je pripravnosti i prati stanje na terenu, shodno informacijama Kantonalnog operativnog centra civilne zaštite o količinama padavina i procjenama eventualne opasnosti od poplava, pokretanja klizišta i drugih prirodnih nesreća.

Prema riječima Zdravka Barića, pomoćnika općinskog načelnika za civilnu zaštitu, na području općine Ilijaš za sada nema opasnosti od izlijevanja vodotoka i pokretanja klizišta. Provjerava se stanje na terenu, a u cilju preventivnog djelovanja na zaštiti od poplava u slučaju potrebe nadležne službe općinskog Štaba civilne zaštite su u pripravnosti.

5ef1ecb41f59c

Kada su u pitanju klizišta i poplave, Općina Ilijaš u saradnji sa Ministarstvom privede KS te Kantonalnom upravom civilne zaštite ulaže značajna finansijska sredstva u preventivne aktivnosti u oba segmenta.

Prema Izvještaju o stanju vodostaja na vodnom području rijeke Save u FBiH, objavljenom 23. juna 2020. godine u 12:14 sati, vodostaj rijeka u Ilijašu iznosio je:

HS Ilijaš – Rijeka Misoča 104,50 cm
HS Podlugovi – Rijeka Stavnja 181,10 cm
HS Semizovac – Rijeka Ljubina 55,60 cm
HS Ljubinići – Rijeka Bosna 186,80 cm

izvor: Općina Ilijaš

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.