U četvrtak 26. sjednica, bira se predsjedavajući Općinskog vijeća Ilijaš *Arhiva

IlijašObavještenja

26. sjednica će se održati 27. decembra 2018. godine u sali Općinskog vijeća u Ilijašu sa početkom u 10 sati. Na ovoj sjednici, kako je planirano 3. tačkom dnevnog reda bira se predsjedavajući Općinskog vijeća Ilijaš.

Dnevni red:

1. Vijećnička pitanja i inicijative
2. Izvještaj o realizaciji zaključaka sa 25. sjednice
3. Prijedlog Odluke o izboru predsjedavajućeg Općinskog vijeća Ilijaš
4. Prijedlog Programa rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019. godinu
5. Prijedlog Budžeta općine Ilijaš za 2019. godinu
6. Prijedlog Odluke o izvršavanju Budžeta općine Ilijaš za 2019. godinu
7. Prijedlog Odluke o davanju mišljenja na Godišnji plan realizacije šumskoprivredne osnove
8. Prijedlog Odluke o ustupanju na korištenje infrastrukturnih objekata: Antenski stub i kućica na lokaciji Karašnica, Javnoj Ustanovi “Kulturno-sportski centar i Radio Ilijaš”
9. Prijedlog Odluke o neposrednoj pogodbi za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta (k.č.br.325/3)
10. Prijedlog Odluke o kupovini nekretnina (k.č.br.2405/2)
11. Prijedlog Odluke o provjeravanju vršenja poslova Pravobranilaštva Kantona Sarajevo za 2019. godinu
12. Informacija Službe civilne zaštite o protivminskim akcijama i mjerama zaštite i spašavanja za 2018. godinu.

Po zaključenju sjednice Općinskog vijeća Ilijaš bit će upriličeno dodjeljivanje poklona za vijećnike izabrane na Lokalnim izborima 2016. godine, a kojima je prestao mandat u Općinskom vijeću Ilijaš zbog sukoba interesa, odjave prebivališta i sl.

Nakon dodjele poklona organizovan je svečani ručak za sve vijećnike Općinskog vijeća Ilijaš, te predsjednike Savjeta mjesnih zajednica općine Ilijaš.

Autor članka je Redakcija sa 119 aktivnih i 1032 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.