Započela izgradnja javne rasvjete Čekrekčije uz regionalnu cestu Visoko – Vratnica

Info: Aktivni članci 516, Arhivirani članci 4439

Grad Visoko i Služba za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove, zaštitu okoline i javne nabavke započela je realizaciju projekta I faze Izgradnje javne rasvjete uz regionalnu cestu R-445 Visoko-Vratnica, dionica od Željezničkog pružnog prelaza u Čekrekčijama do Vratnice.

Postupkom javne nabavke za izvođenje radova kao najpovoljniji izvođač odabrana je firma „Ses“ d.o.o. Sarajevo. Stručni nadzor nad izvođenjem radova vrši firma “Perspektiva-inženjering” d.o.o. Visoko.

U okviru ugovorenih radova za projekat “Izgradnje javne rasvjete u naselju Čekrekčije od ŽCP Čekrekčije prema Vratnici” planira se ugraditi 27 metalnih stubova, 1100 m napojnog kabla, kao i jedan razvodni ormar.

Sredstva za realizaciju navedenih projekta su obezbjeđena iz Budžeta Grada Visoko, a ukupna vrijednost ugovorenih radova za realizaciju ovih projekata „Izgradnje javne rasvjete u naselju Čekrekčije“ i „Izgradnja javne rasvjete od ŽCP Čekrekčije do Vratnice“ iznosi 79.609,67 KM sa PDV – om.

Grad Visoko za ovu dionicu izvršio je izradu projektne dokumentacije i pristupio pribavljanju svih potrebnih saglasnosti za realizaciju navedenog projekta i izvršio uplatu jednog priključka za elektronapajanje, kako bi se izgrađena dionica stavila u funkciju osvjetljenja regionalne ceste R-445.

Realizacijom ovog projekta poboljšat će se cjelokupan ambijent, energetska efikasnost javne rasvjete, kao i povećati bezbjednost svih učesnika u saobraćaju na regionalnoj cesti R-443.

Osnovna funkcija cestovne rasvjete je osiguranje minimalne propisane vrijednosti osvjetljenja ceste, ravnomjerne rasvjetljenosti te smanjenje efekta blještanja farova.

Press Grada Visoko

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.