Zaražena osoba iz Ilijaša bila u strogoj izolaciji i nije bila u kontaktu sa drugim osobama *Arhiva

Info: Aktivni članci 323, Arhivirani članci 4695

Onog trenutka kada je objavljena vijest da je jedna osoba u Ilijašu zaražena koronavirusom počeli su komentari i špekulacije o tome ko bi mogao da bude i da li se ta osoba kretala Ilijašom.

Prema našim nezvaničnim informacijama, radi o osobi koja je bila u strogoj izolaciji i u nadzoru Doma zdravlja i PS Ilijaš tako da nema mjesta za paniku.

Nakon što je osoba testirana i bila pozitivna na koronavirus lociran je i vozač koji je stavljen pod nadzor a moramo napomenuti da su testirane još dvije osobe iz Ilijasa koje su bile negativne na koronavirus.

Iako se po komentarima putem društvenih mreža govori da je muška osoba, te informacije kao ni ta da se radi o ženskoj osobi zvanično nisu potvrđene. Prema našim izvorima i informacijama sa kojima raspolažemo mjesta za paniku nema.

Apelujemo na sve građane da makismalno izbjegavaju socijalne kontakte, da često peru ruke i koriste zaštitne maske i rukavice ukoliko moraju izaći vani jer je to jedini način da se preventivno djeluje kako bi se širenje koronavirusa spriječilo.

Također pozivamo sve građane da se suzdrže od komentara i plasiranja informacija koje nisu zvanične i provjerene.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.