Zatvara se kamp Vučjak, migranti se premještaju u druge prihvatne centre *Arhiva

Info: Aktivni članci 547, Arhivirani članci 4683

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić sastao se danas u Sarajevu s premijerom Unsko-sanskog kantona Mustafom Ružnićem, a razgovarali su o rješavanju migrantske situacije na području USK, posebno Vučjaku.

Dogovoreno je da se migranti početkom iduće sedmice premjeste s ove lokacije u druge prihvatne centre izvan Unsko-sanskog kantona te da ovaj neformalni kamp bude zatvoren.

Također, dogovoreno je da se intenziviraju aktivnosti za formiranje novog prihvatnog centra izvan naseljenih mjesta na području USK u koji bi se postepeno premjestili migranti iz prihvatnih centara Bira i Miral.

Na sastanku je konstatirano i da su najranjivije kategorije, porodice s djecom i maloljetnici bez pratnje, adekvatno smještene u Borićima, Sedri, Salakovcu i Azilantskom centru Delijaš i da imaju sve potrebne humanitarne i druge uvjete za boravak.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.