Završena akcija Sedmice solidarnosti u Ilijašu *Arhiva

BiH

Prošlog mjeseca povodom obilježavanja Sedmice solidarnosti, koja se tradicionalno obilježava svake posljednje sedmice u mjesecu oktobru, Crveni križ Ilijaš u periodu od 29. do 31. oktobra 2018. godine organizovao je akciju prikupljanja pomoći socijalno ugroženom stanovništvu naše općine.

Učenici – volonteri prvog razreda gimnazije u okviru projekta Društveno korisno učenje i u saradnji sa sekcijom Civitas organizovali su prikupljanje pomoći u Srednjoškolskom centru “Nedžad Ibrišimović” Ilijaš.

Aktivnosti u sedmici solidarnosti su provedene pod nazivom „Solidarnost na djelu“ i osnovni cilj aktivnosti je pružanje pomoći stanovništvu kojem je pomoć zaista potrebna.

Ovdje pogledajte Članak poziva na akciju

Nakon završene akcije CK Ilijaš je na svom Facebook profilu 2. novembra objavio slike i tekst kako slijedi:


Povodom nedjelje solidarnosti mladi volonteri Crvenog kriza Ilijaš su odradili 5 akcija prikupljanja hrane za socijalno ugrožene porodice i svaka je bila uspješna. Akcije su se održavale u konzumu gdje su naši volonteri ostajali po dva sata i duže. Uspjeli smo skupiti veliki broj hrane i time ćemo izmamiti osmijeh na licima onima kojima je to najpotrebnije.

Ilijaš je mali grad,velikih ljudi. I na ovaj način smo to dokazali. Nasi građani su opet pokazali solidarnost i humamost.

Solidarnost nas u bolju osobu pretvara.
Humanost na broju jedan,budi čovjek prije svega.
Hvala našim volonterima i hvala našim građanima

Detalje o tome kada i kome je prikupljena pomoć podijeljena nemamo. Važno je da se prikupilo…

Autor članka je Redakcija sa 128 aktivnih i 1032 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.