Završena akcija Sedmice solidarnosti u Ilijašu *Arhiva

Info: Aktivni članci 552, Arhivirani članci 4683

Prošlog mjeseca povodom obilježavanja Sedmice solidarnosti, koja se tradicionalno obilježava svake posljednje sedmice u mjesecu oktobru, Crveni križ Ilijaš u periodu od 29. do 31. oktobra 2018. godine organizovao je akciju prikupljanja pomoći socijalno ugroženom stanovništvu naše općine.

Učenici – volonteri prvog razreda gimnazije u okviru projekta Društveno korisno učenje i u saradnji sa sekcijom Civitas organizovali su prikupljanje pomoći u Srednjoškolskom centru “Nedžad Ibrišimović” Ilijaš.

Aktivnosti u sedmici solidarnosti su provedene pod nazivom „Solidarnost na djelu“ i osnovni cilj aktivnosti je pružanje pomoći stanovništvu kojem je pomoć zaista potrebna.

Ovdje pogledajte Članak poziva na akciju

Nakon završene akcije CK Ilijaš je na svom Facebook profilu 2. novembra objavio slike i tekst kako slijedi:


Povodom nedjelje solidarnosti mladi volonteri Crvenog kriza Ilijaš su odradili 5 akcija prikupljanja hrane za socijalno ugrožene porodice i svaka je bila uspješna. Akcije su se održavale u konzumu gdje su naši volonteri ostajali po dva sata i duže. Uspjeli smo skupiti veliki broj hrane i time ćemo izmamiti osmijeh na licima onima kojima je to najpotrebnije.

Ilijaš je mali grad,velikih ljudi. I na ovaj način smo to dokazali. Nasi građani su opet pokazali solidarnost i humamost.

Solidarnost nas u bolju osobu pretvara.
Humanost na broju jedan,budi čovjek prije svega.
Hvala našim volonterima i hvala našim građanima

Detalje o tome kada i kome je prikupljena pomoć podijeljena nemamo. Važno je da se prikupilo…

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.