Zbog učestalih napada na Željezničkim stanicama traži se nabavka detektora metala

Info: Aktivni članci 490, Arhivirani članci 3594

Zastupnica u Predstavničkom domu PSBiH Aida Baručija podnijela je inicijativu u kojoj je zadužila Vijeće ministara BiH da uradi analizu sigurnosti tehničke opremlјenosti na želјezničkim stanicama u Bosni i Hercegovini.

Kako je navela u obrazloženju ova inicijativa je nastala prvenstveno zbog učestalih napada.

Zbog sve učestalijih napada prvenstveno hladnim oružjem, kako na građanke i građane tako i na službena lica, osjećaja nesigurnosti putnika kada se nalaze na Željezničkim stanicama, te sve većeg priliva migranata u našu zemlju smatram da je neophodno uraditi ovu analizu i osigurati sve potrebne tehničke uslove (prvenstveno nabavka detektora metala) posebice na Željezničkim stanicama u Sarajevu i Bihaću”, navela je Baručija.

Inače, osnovno prijevozno sredstvo migranata upravo su vozovi kojima migrant iz Sarajeva idu ka Bihaću. U zimskom periodu ta su “putovanja” smanjena, ali o navedenoj inicijativi će se izjasniti nadležna komisija, kao i zastupnici Predstavničkog doma PSBiH.

izvor: Patria

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.