Zbor građana MZ, punovažno odlučuje najmanje 30 prisutnih. Da li se poštuje Statut? *Arhiva

Info: Aktivni članci 455, Arhivirani članci 4169

Mjesne zajednice na području općine Ilijaš dužne su da putem Zbora građana usvoje Statut mjesne zajednice i to na osnovu Zaključka Općinskog vijeća Ilijaš koji je donesen na jednoj od prošlih sjednica, a kojim se traži od savjeta mjesnih zajednica da u saradnji sa nadležnom općinskom službom izvrše izmjene i dopune Statuta.

Zbor građana je radno tijelo Mjesne zajednice gdje je potrebno najmanje 30 prisutnih građana da bi mogli punopravno odlučivati.

Naime od građana saznajemo da postoje indicije o manipulaciji ili pokušaju manipulacije brojem prisutnih na zboru građana u pojedinim mjesnim zajednicama, iako  Član 54. “Statut mjesne zajednicetačno definiše broj građana koji može punovažno odlučivati.

5df54958e4b55

Statut predstavlja okvirni i temeljni dokument mjesne zajednice i svi imaju obavezu da ga poštuju kao i sve druge propise.

Postavlja se pitanje koliko se poštuju ovi propisi.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.