Zdravstveni radnici Kantona Sarajevo najavili generalni štrajk 2. septembra *Arhiva

Info: Aktivni članci 625, Arhivirani članci 4683

Sindikat radnika u zdravstvu u Kantonu Sarajevo organizirat će generalni štrajk koji će početi 2. septembra 2019. godine u 7:30 sati pa do postizanja dogovora s Vladom KS.

Sindikat traži potpisivanje Granskog kolektivnog ugovora koji je istekao 7. novembra 2018. godine. Također iz Sindikata tvrde kako je zdravstvo u teškoj situaciji, te da je deficit kadrova također veliki problem.

Budući da od februara mjeseca čekaju bolju situaciju, nije im preostalo ništa nego da stupe u generalni štrajk.

Ovo nije prvi put da zdravstveni radnici u Kantonu Sarajevo štrajkuju. Višednevni štrajk održan je i prošle godine a okončan je nakon što je sa tadašnjom vladom postignut dogovor o povećanju koeficijenata.

Protesti su se održali i prvom polovinom maja kada su tražili veću reprezantativnost sindikata i to na nivou Federacije BiH.

Izvor: Klix.ba

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.