Zeleni most na Misoči u Starom Ilijašu redovno prelaze automobili *Arhiva

Info: Aktivni članci 480, Arhivirani članci 3594

Biciklističko-pješačka staza  u Starom Ilijašu, namijenjena najviše školarcima koji pohađaju OŠ Stari Ilijaš, kako bi se smanjio rizik od pješaćenja glavnom ulicom možda i nije sigurna koliko bi trebala biti.

Na potezu od džamije, zatim obalom rijeke Misoče pa sve do škole u Starom ilijašu ova staza treba biti sigurna dionica kako bi pješaci (najviše školarci) nesmetano i bez rizika od motornih vozila mogli da se kreću.

Naime na početku s obije strane ove staze bile su postavljene betonske vaze od kojih je jedna već razbijena, a trenutno se nalzi u samom koritu rijeke Misoče, nedaleko od svoje prvobitne pozicije, gdje je služila kao prepreka za prolazak vozila. Vaze odavno nema, a nakon što je vaza razbijena na početku staze bila je postavljena željezna šipka, koja je takođe uklonjena.

U razgovoru sa mještanima, koji žive u blizini, saznali smo da automobili redovno prolaze preko ovog mosta a najviše se dešava da u kasnim satima, most preko Misoče ljudi koriste kako bi prešli iz Kamenice prema Starom Ilijašu.

Mjesna zajednica je upoznata sa ovim slučajem, kao i sa nedostatkom osvjetljanja ove staze, koje je potrebno zbog učenika koji idu na treninge, a koji se  u večernjim satima održavaju u prostorijama škole.

Iz MZ Stari Ilijaš su nam kazali da su prije nekoliko mjeseci,  shodno ovim problemima, uputili zahtjev nadležnim službama za postavljanje prepreka, čišćenje staze  kao i zahtjev za postavljanje rasvjetnih tijela na ovoj dionici.

Ovom prilikom pozivamo građane na strpljenje, a nadležne organe da se uključe, kako bi se ako ništa, uslišali opravdani zahtjevi MZ-a i građana za postavljanje prepreke na mostu koja bi onemogućila prolaz motornih vozila.

5dad7031d8ff15dab0a957cf68 5dab0aa7ea2e0 5dad6c69631b8 5dad6c7de2ad7 5dad6c9496055 5dad6c9e7c161

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.