Željezara Ilijaš instalirala novu proizvodnu liniju, povećava kapacitet za 50 posto *Arhiva

Aktivni članci 855 od 862, Arhivirani članci 2921 od 2953

Željezara Ilijaš u protekom je periodu investirala više od milion eura u instalaciju nove ljevačke linije i unapređenje tehnološkog parka. U toku su završni radovi, a početak proizvodnje planiran je za decembar 2019. godine.

Radi se o uvođenju horizontalne linije Disamatic kojom ćemo značajno povećati kapacitete i proširiti proizvodni asortiman,“ izjavili su iz menadžmenta Željezare Ilijaš, te dodali kako je zahvaljujući ovoj investiciji u narednom periodu planirano dodatno zapošljavanje i unapređenje poslovanja.

Proizvodi sa nove linije su namjenjeni za tržište automobilske industrije, tako da su u završnoj fazi i pregovori sa novim kupcima iz ove oblasti.

Kapacitet raste za 50 posto
Trenutno se u Željezari Ilijaš proizvodi oko 20.000 tona odlivaka godišnje, dok će navedenom investicijom kapacitet rasti na 30.000 tona.

U okviru tri proizvodna pogona, proizvode se odlivci do 25 kg namijenjeni za automobilsku i procesne industrije, srednji odlivci kao što su šahtovi i rešetke, te odlivci velikih gabarita koji su namijenjeni za željezare, termoelektrane, rudnike, brodove, mostogradnju, procesnu industriju itd.

Poznati kupci
„Samo neki od kupaca sa kojima sarađujemo su SKF, talijanski CMR, njemački ACO i MKI, a naša osnovna komparativna prednost jeste da smo u mogućnosti na jednoj lokaciji proizvoditi odlivke u težinskom rasponu od 0,5 kg – 30 tona, kao i sve vrste materijala od sivog, nodularnog pa do čeličnog liva,“ ističu iz Željezare.

Željezara Ilijaš posluje dugi niz godina, a promjenom vlasničke strukture i ulaskom u vodeći privatni sistem u BiH, izgrađena je nova savremena livnica i intenzivirana ulaganja u nove projekte i širenje proizvodnog portfolia.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu redakcija@ilijas.net. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Šaljite nam vijesti, fotografije, najave, informacije bilo kakve vrste i mi ćemo ih objaviti ukoliko su prikladnog sadržaja i ne krše pravila sajta! Vaše dojave možete slati i putem Viber broja +38762-118-465, na mail redakcija@ilijas.net ili porukom na Facebook fan stranici klikom ovdje.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.