ŽFBiH: Privremena obustava vozova za Banju Luku i Bihać

Info: Aktivni članci 495, Arhivirani članci 4169

Željeznice FBiH obavještavaju javnost da su, povodom aktuelne epidemiološke situacije u Bosni i Hercegovini i regionu izazvane korona virusom, poduzele odgovarajuće mjere u cilju sprečavanja širenja korona virusa i pogoršanja epidemiološke situacije u Bosni i Hercegovini. Prema preporukama Kriznog štaba Federacije Bosne i Hercegovine i u saradnji sa Zavodom za zdravstvenu zaštitu radnika u saobraćaju Sarajevo, Željeznice FBiH izvršile su nabavku dodatne zaštitne opreme za svo željezničko osoblje koje dolazi u direktan kontakt s putnicima (blagajnici, kondukteri, vozopratno osoblje…..) i uvele pojačanu dezinfekciju voznih sredstava, željezničkih stanica i perona.

Također, Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine privremeno obustavljaju međuentitetski saobraćaj brzih putničkih vozova koji saobraćaju na relaciji Sarajevo – Bihać – Sarajevo i Sarajevo – Banja Luka – Sarajevo kao i jednog para lokalnih putničkih vozova broj 2103 i 2102 koji saobraćaju na relaciji Maglaj – Zenica – Maglaj na sljedeći način:

Brzi voz broj 714 koji saobraća na relaciji Sarajevo – Bihać otkazuje se od 16.03.2020. godine.

Brzi voz broj 715 koji saobraća na relaciji Bihać – Sarajevo otkazuje se od 17.03.2020. godine.

Brzi vozovi broj 712/713 koji saobraćaju na relaciji Sarajevo – Banja Luka – Sarajevo otkazuju se od dana 17.03.2020. godine.

Dana 16.03.2020. godine, brzi vozovi broj 712/713 saobraćaju na skraćenoj relaciji Sarajevo – Maglaj – Sarajevo.

Lokalni putnički vozovi broj 2103/2102 koji saobraćaju na relaciji Maglaj – Zenica – Maglaj otkazuju se od dana 17 .03.2020. godine.

Unutrašnji saobraćaj ostalih brzih i lokalnih putničkih vozova će se obavljati do daljneg po Redu vožnje.

Privremena obustava će trajati do opoziva iste. Zahtjeve za povrat novca zbog otkazanih putovanja dostavljati Sektoru Kontrole prihoda (033 477 802).

Željeznice FBiH će pratiti aktuelnu situaciju i u narednom periodu postupati u skladu sa preporukama Kriznog štaba FBiH.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.