Zlatna medalja za Mahira Devića na Međunarodnom sajmu pčelarstva u Tuzli *Arhiva

Info: Aktivni članci 598, Arhivirani članci 4683

Na Šestom Međunarodnom sajmu pčelarstva “Tuzla 2018.”, koji je održan 12. i 13. oktobra 2018. godine, učešće je uzelo više od 45 izlagača iz BiH i regiona.

Posjetioci su imali priliku da kupe sve proizvode koje pčelari iz BiH i regiona proizvode na potpuno prirodan način. Osim sajamsko – prodajnih aktivnosti drugog dana sajma bilo je organizovano edukativno predavanje za pčelare.

Promocija pčelarstva kao privredne grane, zdravog načina života, kao i zaštite okoliša, cilj je ovogodišnjeg sajma pčelarstva koji već tradicionalno organizuje Udruženje pčelara “Tuzla“. U Okviru sajma ocjenjivao se i kvalitet meda sa međunarodnim učešćem, a birali su se i najbolji pčelari.

5bc45a3400c5fBh. med je prepoznatljiv i zaista imamo najbolji med u regionu, a naši pčelari su dobitnici brojnih medalja među kojima je i Mahir Dević iz Ilijaša. Dević se bavi pčelarstvom već dugi niz godina, a na Međunarodnom sajmu pčelarstva „Tuzla 2018.“ osvojio je specijalno priznanje za najbolje ocijenjen kvalitet bagremovog meda.

„Učestvovao sam na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu pčelarstva u Tuzli i osvojio specijalno priznanje za najbolje ocijenjen kvalitet bagremovog meda. Na sajmu sam predstavio bagremov med i planinaska livada med koji je sa naših prostora, tačnije sa Nišićke visoravni. Sa bagremovim medom sam osvojio zlatnu medalju i sprecijalno priznanje kao najbolje ocijenjen med između 168 uzoraka iz različitih zemalja, dok je planinski med sa Nišićke visoravni osvojio srebrnu medalju. Mogu sa ponosom kazati da sam jako zadovoljan postignutim rezultatima i osvojenim medaljama“, istakao je Dević.

Pčelarstvo u Bosni i Hercegovini ima veliki potencijal, naročito s obzirom na kvalitetu meda i potencijale za zapošljavanje u manje razvijenim, ruralnim područjima.

Izvor: Radio Ilijaš

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.