Zlatna medalja za Mahira Devića na Međunarodnom sajmu pčelarstva u Tuzli *Arhiva

BiHIlijaš

Na Šestom Međunarodnom sajmu pčelarstva “Tuzla 2018.”, koji je održan 12. i 13. oktobra 2018. godine, učešće je uzelo više od 45 izlagača iz BiH i regiona.

Posjetioci su imali priliku da kupe sve proizvode koje pčelari iz BiH i regiona proizvode na potpuno prirodan način. Osim sajamsko – prodajnih aktivnosti drugog dana sajma bilo je organizovano edukativno predavanje za pčelare.

Promocija pčelarstva kao privredne grane, zdravog načina života, kao i zaštite okoliša, cilj je ovogodišnjeg sajma pčelarstva koji već tradicionalno organizuje Udruženje pčelara “Tuzla“. U Okviru sajma ocjenjivao se i kvalitet meda sa međunarodnim učešćem, a birali su se i najbolji pčelari.

5bc45a3400c5fBh. med je prepoznatljiv i zaista imamo najbolji med u regionu, a naši pčelari su dobitnici brojnih medalja među kojima je i Mahir Dević iz Ilijaša. Dević se bavi pčelarstvom već dugi niz godina, a na Međunarodnom sajmu pčelarstva „Tuzla 2018.“ osvojio je specijalno priznanje za najbolje ocijenjen kvalitet bagremovog meda.

„Učestvovao sam na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu pčelarstva u Tuzli i osvojio specijalno priznanje za najbolje ocijenjen kvalitet bagremovog meda. Na sajmu sam predstavio bagremov med i planinaska livada med koji je sa naših prostora, tačnije sa Nišićke visoravni. Sa bagremovim medom sam osvojio zlatnu medalju i sprecijalno priznanje kao najbolje ocijenjen med između 168 uzoraka iz različitih zemalja, dok je planinski med sa Nišićke visoravni osvojio srebrnu medalju. Mogu sa ponosom kazati da sam jako zadovoljan postignutim rezultatima i osvojenim medaljama“, istakao je Dević.

Pčelarstvo u Bosni i Hercegovini ima veliki potencijal, naročito s obzirom na kvalitetu meda i potencijale za zapošljavanje u manje razvijenim, ruralnim područjima.

Izvor: Radio Ilijaš

Autor članka je Redakcija sa 128 aktivnih i 1032 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.