Zmije i štakori, stanje prirodne opasnosti u Starom Ilijašu *Arhiva

Info: Aktivni članci 549, Arhivirani članci 4439

Našoj redakciji obratili su se mještani Starog Ilijaša koji žive u ulici Bosanski Put, ispod fabrike namještaja Kalea sa zahtjevom da objavimo njihov apel kako bi se problem koji imaju rješio.

Naime radi se o problemu koji možemo definisati kao stanje prirodne opasnosti, pojavom  zmija i štakora, koje izlaze iz rastinja kruga firme Čolak, tačnije stara fabrika Intal Bosna. Kao što se na fotografijama može vidjeti postoji nisko i visoko rastinje koje je leglo zmija a prostire se duž ograde ovom ulicom.

Shodno ovom problemu, u razgovoru sa nekoliko mještana informacije su nam potvrđene, izražena je zabrinutost za djecu koja idu u školu, a koja pješaće ovim putem do autobuske stanice.

U prilogu na jednoj od fotografija možete vidjeti zmiju kako prelazi ulicu, a takvi slučajevi su svakodnevnica ove ulice.

Mještani su nam takođe kazali da su se prije deset dana obratili i predstavnicima MZ Stari Ilijaš nakon čega je  predstavnik MZ-a izašao na lokaciju i obećao da će pokušati rješiti ovaj problem.

U razgovoru sa mještanima saznajemo da ovaj problem imaju godinama i da sve ove godine apeluju na institucije da učine nešto kako bi se ova pojava sanirala, odnosno problem štakora i zmija rješio.

Ovom prilikom prenosimo apel građana koji zajednički apeluju na organe vlasti da izađu na teren i da što prije rješe ovaj problem, da očiste ovo rastinje, a ukoliko budu ignorisani upozoravaju da će poduzeti radikalnije mjere kako bi zaštitili sebe i svoju djecu.

MZ Stari Ilijaš je uputila zahtjev komunalnom inspektoru , na koji do danas nisu dobili odgovor.

5d7e248458b705d7e2295182c3 5d7e2299730a1 5d7e229cf4007 5d7e22a043c23 5d7e22a65d9e0 5d7e22aa0e277 5d7e22ac7f1f9

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.