Zrak u Sarajevu, Zenici i Ilijašu opasan, moguće ozbiljne posljedice

Info: Aktivni članci 490, Arhivirani članci 3594

Mjerne stanice na svim lokacijama u Sarajevu pokazuju da je zrak u glavnom gradu opasan, a isto se odnosi i na Zenicu i Ilijaš.

Prema podacima mjerne stanice na Ambasadi SAD u Sarajevu od 7 sati, indeks kvaliteta zraka iznosi 400. Aparati Udruženja Eko akcija pokazuju iste vrijednosti.

Na Otoci indeks kvaliteta zraka iznosio je 218, dok je na Bjelavama dostigao vrijednost 370. Aparat kod Vijećnice pokazuje 324.

U Ilijašu index kvaliteta zraka u 15:00 sati iznosio je 304.

Ozbiljne posljedice moguće za cjelokupno stanovništvo! Tokom boravka vani treba izbjegavati bilo kakve napore. Najugroženije kategorije stanovništva: trudnice, stare osobe i djeca, osobe s respiratornim i srčanim problemima, morale bi ostati u zatvorenom!

5e188ca7ac3e9

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.