Bosna i HercegovinaObavještenja

Premijer Uk: Dolazak Ryanaira u Sarajevo znak je i drugim svjetskim kompanijama da investiraju u KS

Postavlja: Redakcija
Datum objave: 28. nov 2023 @17:39
ID106112

Ryanair, najveća i najbrže rastuća aviokompanija u Evropi, na današnjoj konferenciji za novinare održanoj na Međunarodnom aerodromu Sarajevo objavila da od naredne godine počinje s radom u Sarajevu, isporučujući više od 20 sedmičnih letova na pet novih ruta, otvarajući više od 150 lokalnih radnih mjesta.

Sarajevo će od 24. aprila postati drugi bh. aerodrom u Ryanairovoj mreži, čime se dodatno povećava prisutnost Ryanaira u Bosni i Hercegovini. Ryanairovih pet novih linija nudit će direktne veze iz Sarajeva za Brisel, Geteborg, London, Memingen i Milano.

Uspješna realizacija ovog projekta rezultat je podrške Vlade Kantona Sarajevo s Ministarstvom privrede i Turističkom zajednicom KS, koja je raspisala javni poziv koji se fokusirao na stimulisanje pokretanja strateških ruta, s ciljem povećanja broja turista u Kantonu Sarajevo i Bosni i Hercegovini, kao i podrške Vlade FBiH i Ministarstva prometa i komunikacija FBiH.

Podsjetimo, na javnom pozivu Turističke zajednica KS, osim Ryanaira, urednu dokumentaciju dostavile su i kompanije Sunexpress Airlines i Wizz air. Uz danas najavljene, s javnim pozivom osigurano je 10 novih destinacija za letove iz Sarajeva – Izmir i Antalija (Sunexpress) te London, Abu Dhabi i Rim (Wizzair).

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk, koji je govorio na današnjoj konferenciji za novinare, naveo je kako je dolazak Ryanaira u Sarajevo ujedno i znak drugim svjetskim kompanijama iz različitih oblasti da investiraju u KS.

„Činjenice pokazuju da možemo pružiti i znanje i kvalitet da zajednički razvijamo i njihove poslovne interese i našu privredu”, istakao je premijer Uk.

Kako je dodao, dolaskom ove kompanije razvija se privreda i turizam Kantona Sarajevo, s obzirom na to da strategije pokazuju da se na svaku uloženu marku lokalnoj zajednici vraćaju četiri KM.

„Mi na taj način želimo da ojačamo naš turizam i našu privredu“, kazao je premijer Uk.

Izrazio je zadovoljstvo što će građani po niskim cijema imati mogućnost direktnih letova za evropske gradove.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Stavovi izraženi u tekstu iznad, ukoliko je naveden izvor, ne predstavljaju stavove portala IlijašNet. Komentari na društvenim mrežama ne predstavljaju naše stavove te su odgovornost autora komentara.*
Saopćenja za javnost, dojave, informacije, najave događaja, pitanja i sl. šaljite na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com

Povezani članci

Back to top button