Bosna i HercegovinaKultura

Potpisani novi ugovori: Kanton sufinansira i troškove doktorskih disertacija, izdavanja knjiga i monografija

Postavlja: Redakcija
Datum objave: 20. sep 2023 @20:20
ID93768

Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade KS upriličilo je danas nastavak potpisivanja ugovora za sufinansiranje naučnoistraživačkih/umjetničkoistraživačkih i istraživačkorazvojnih projekata i programa iz Budžeta Kantona Sarajevo za 2023. godinu.

Resorni ministar Pavle Krstić potpisao je ugovore o sufinansiranju troškova tehničke izrade i odbrane doktorske disertacije na Univerzitetu u Sarajevu, izdavanja knjiga/monografija, sufinansiranja učešća na konferencijama, kao i troškova objavljivanja naučnih članaka, s predstavnicima projekata za koje su odobrena sredstva.

Kako je istakao ministar Krstić, ove godine izdvojena su rekordna sredstava za naučnoistraživačku djelatnost, u iznosu od 4.250.000 KM. Namjera je da se sredstva za nauku povećavaju u narednoj budžetskoj godini.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Stavovi izraženi u tekstu iznad, ukoliko je naveden izvor, ne predstavljaju stavove portala IlijašNet. Komentari na društvenim mrežama ne predstavljaju naše stavove te su odgovornost autora komentara.*
Saopćenja za javnost, dojave, informacije, najave događaja, pitanja i sl. šaljite na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com

Povezani članci

Back to top button