FotoSport

Elvedina Muzaferija otputovala u Francusku, uslovi za skijanje idealni

Postavlja: Redakcija
Datum objave: 18. jun 2024 @14:23
ID114927

Sarajevo, 18. juna 2024.

Poslije intenzivnih kondicionih priprema u Makarskoj i Sarajevu, najbolja bosanskohercegovačka alpska skijašica, Elvedina Muzaferija otputovala je u Francusku gdje ima idealne uslove za skijanje.

Tako će bh. tim, koji je u ski centar Les Deux Alpes stigao prošle sedmice, iskoristiti priliku za maksimalan rad te dodatno testiranje nove Atomic opreme, kao i obavezan rad na tehnikama i formi općenito.

Ovdje se nalazim sa svojim novim timom gdje ćemo provesti ukupno petnaest dana. Imamo jako dobre uslove za skijanje, a trenutno nam je fokus na neke osnovne stvari – na tehniku i povratak na skije nakon duže pauze od skijanja i nakon jako teških kondicionih treninga”, poručila je Muzaferija za čiju kondicionu spremu brine trener Edhem Bajrić, a o nastupu na skijama italijanski dvojac Nicola Quaquarelli i Davide Vezzoni.

Nošena energijom prethodne takmičarske sezone, u kojoj je prvi put u historiji Bosnu i Hercegovinu odvela u finale Svjetskog kupa, članica Skijaškog kluba “ZE-2010” ulaže velike napore kako bi na narednim takmičenjima ciljeve podigla na veću ljestvicu.

“Ovo je, također, zadnji dio priprema koje ćemo obaviti prije ljetne pauze i prije odlaska u Čile. Imamo jako dobre uslove, snijeg je odličan kao tokom zime tako da možemo jako dobro iskoristiti vrijeme ovdje. Jako puno testiramo i skije. Kako su pripreme krenule, ako se ovako i završe, mislim da će biti sve super i radujem se novoj sezoni”, iskrena je Muzaferija.

66718a1bec471

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Stavovi izraženi u tekstu iznad, ukoliko je naveden izvor, ne predstavljaju stavove portala IlijašNet. Komentari na društvenim mrežama ne predstavljaju naše stavove te su odgovornost autora komentara.*
Saopćenja za javnost, dojave, informacije, najave događaja, pitanja i sl. šaljite na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com

Povezani članci

Back to top button