Bosna i HercegovinaFoto

Kolona s 14 tabuta ispraćena iz Ilijaša: Stotine građana odalo počast nevinim žrtvama

Postavlja: Redakcija
Datum objave: 9. jul 2024 @10:21
ID115807

Ilijaš je danas utihnulo na nekoliko minuta kada je gradom prošao kamion sa tabutima u kojima se nalaze ostaci 14 žrtva genocida u Srebrenici. Čuli su se samo jecaji osoba čiji se najmiliji nalaze u tabutima i građana koji se suosjećaju s njima.

Tužna kolona ispraćena je jutros iz prostorija Javnog komunalnog preduzeća Gradska groblja Visoko. Pod policijskom pratnjom, kolona je u Ilijaš stigla oko 10:45 sati, gdje je na stotine građana odalo počast za nevine žrtve.

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić zahvalio se građanima Ilijaša što su i ove godine na dostojanstven način ispratili čitavu ovu Manifestaciju Dani sjećanja Srebrenica 11. juli 1995. godina.

Ove godine je identificirano 14 osoba koje će biti ukopane u Potočarima. Najmlađa žrtva koja će biti ukopana je sedamnaestogodišnji Beriz (Omera) Mujić, rođen 1978. godine u Zvorniku.

Najstarija žrtva koja će biti ukopana je Hamed (Ibrahima) Salić, rođen 1927. godine. Ove godine zajedno će biti ukopani i braća Efendić, Hasib i Ćamil.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Stavovi izraženi u tekstu iznad, ukoliko je naveden izvor, ne predstavljaju stavove portala IlijašNet. Komentari na društvenim mrežama ne predstavljaju naše stavove te su odgovornost autora komentara.*
Saopćenja za javnost, dojave, informacije, najave događaja, pitanja i sl. šaljite na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com

Povezani članci

Back to top button