Bosna i HercegovinaKultura

Nacrt Strategije prema mladima upućen u skupštinsku proceduru

Postavlja: Redakcija
Datum objave: 19. jul 2024 @23:17
ID116080

Vlada KS utvrdila je Nacrt strategije prema mladima za period 2024-2030. godine, te ga uputila u skupštinsku proceduru.

Strateški cilj ovog dokumenta je osigurati bolji položaj mladih u Kantonu Sarajevo, kroz četiri intersektorska prioriteta i prateće mjere Vlade a koje se odnose na kvalitetno inkluzivno obrazovanje za 21. stoljeće, povećanje zapošljivosti, poduzetništva i unapređenje stambene politike prema mladima, poboljšanje zdravlja i razvoj zdravih životnih stilova te unapređenje sigurnosti, socijalne participacije i aktivizma mladih.

Izradu Strategije pokrenulo je Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade KS u saradnji sa Institutom za društvena istraživanja Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu. Tokom istraživanja anketirano je više od 1000 mladih osoba s područja Kantona Sarajevo starosne dobi od 15 do 30 godina.

Prioriteti su definisani na osnovu povratne informacije od mladih koji su kazali šta žele u Strategiji. Ovaj dokument pratit će i odgovarajući akcioni plan.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Stavovi izraženi u tekstu iznad, ukoliko je naveden izvor, ne predstavljaju stavove portala IlijašNet. Komentari na društvenim mrežama ne predstavljaju naše stavove te su odgovornost autora komentara.*
Saopćenja za javnost, dojave, informacije, najave događaja, pitanja i sl. šaljite na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com

Povezani članci

Back to top button