Bosna i HercegovinaHumanostOpćina Ilijaš

Fondacija Hastor potpisala ugovore s novim stipendistima učenicima s područja Ilijaša i Vogošće

Postavlja: Redakcija
Datum objave: 12. aug 2024 @10:31
ID116883

Lijepe vijesti donosimo danas iz Ilijaša i Vogošće. U prostorijama Općine Ilijaš upriličeno je potpisivanje ugovora o stipendiranju učenika s Fondacijom Hastor.

Fondacija Hastor dobrotvorna je i neprofitna organizacija koja podržava, osnažuje i motiviše djecu i mlade da postanu lideri u svojim zajednicama koji će svojom plemenitošću, humanošću i dijeljenjem dobra biti ambasadori Fondacije Hastor u svim dijelovima Bosne i Hercegovine.

Upravo takvih 13 učenika s područja Ilijaša i Vogošće dobilo je priliku da postane dio ove priče. Svi oni će, osim značajne finansijske podrške tokom svih 12 mjeseci u godini, dobiti priliku za unapređivanje i razvijanje svojih znanja i vještina kroz mentorsku podršku, što je sinonim za rad Fondacije Hastor.

Današnjim potpisivanjem ugovora u Ilijašu, uz nove stipendiste, Fondacija Hastor u školskoj 2024/2025. godini u Ilijašu stipendira 39, a u Vogošći 19 učenika osnovne i srednje škole koji su stipendisti Fondacije od ranije te su njihovi ugovori u ovoj godini automatski obnovljeni.

Početkom nove akademske godine bit će potpisani ugovori i sa studentima s ovog područja, čime će se ovaj broj dodatno povećati.
Davud Hodžić novi je stipendista Fondacije Hastor i raduje se novim iskustvima koja mu donosi ovaj status:

Ulogu stipendiste Fondacije Hastor vidim kao motivaciju na putu ostvarenja mojih ciljeva. Fondacija mi pruža ne samo finansijsku podršku, već i priliku da se maksimalno posvetim obrazovanju i ličnom razvoju.

Potpisivanje ugovora vodila je direktorica Fondacije Hastor Lejla Đonlagić koja ističe:
Najveća jedinstvenost Fondacije Hastor ogleda se u volonterskom programu. U trendu masovnog odlaska mladih ljudi u druge države, zahvaljujući programu stipendiranja i mentorstva, Fondacija pruža mladim ljudima perspektivu unutar naše države te im daje priliku da razvijaju svoje potencijale i učestvuju u unapređenju lokalnih zajednica kao što to čine i naši stipendisti u Ilijašu i Vogošći. Na taj način gradimo uspješne mlade ljude, stvaramo nove lidere i jačamo Bosnu i Hercegovinu.

66b9d64987c88

Samo u prethodnoj školskoj/akademskoj 2023/24. godini, Fondacija Hastor je brojala više od 2.300 stipendista, što je najveći pojedinačni broj stipendista od svih registrovanih fondacija u Bosni i Hercegovini. Ove godine ta cifra povećava se dolaskom novih stipendista iz cijele BiH.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Stavovi izraženi u tekstu iznad, ukoliko je naveden izvor, ne predstavljaju stavove portala IlijašNet. Komentari na društvenim mrežama ne predstavljaju naše stavove te su odgovornost autora komentara.*
Saopćenja za javnost, dojave, informacije, najave događaja, pitanja i sl. šaljite na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com

Povezani članci

Back to top button