Bosna i HercegovinaIzbori 2024

Od raspisivanja Lokalnih izbora 2024. godine, CIK BiH izrekao 59 novčanih kazni

Postavlja: Redakcija
Datum objave: 15. aug 2024 @13:14
ID117016

Od raspisivanja Lokalnih izbora 2024. godine, Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine izrekla je 59 novčanih kazni koje ukupno iznose 233.500 KM zbog kršenja Izbornog zakona BiH, saopćeno je iz te komisije.

Ove kazne su posljedica preuranjenih kampanja, zloupotrebe resursa i plaćenih izbornih kampanja.

Većina prigovora odnosila se na preuranjenu kampanju, zbog čega je sankcionisan najveći broj političkih subjekata, uključujući i one s višestrukim prekršajima.

Kazne su izrečene u sljedećim iznosima: 206.000 KM za preuranjenu kampanju, 15.500 KM za plaćene kampanje i 12.000 KM za zloupotrebu resursa.

Kad je riječ o mjerama uklanjanja spornih sadržaja, od 25 odluka o kazni, 17 objava nije uklonjeno, dok su u ostalim slučajevima uklonjeni plakati, video-bimovi, sadržaji na društvenim mrežama i slični materijali.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Stavovi izraženi u tekstu iznad, ukoliko je naveden izvor, ne predstavljaju stavove portala IlijašNet. Komentari na društvenim mrežama ne predstavljaju naše stavove te su odgovornost autora komentara.*
Saopćenja za javnost, dojave, informacije, najave događaja, pitanja i sl. šaljite na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com

Povezani članci

Back to top button