Bosna i Hercegovina

ZIMSKA SLUŽBA KJKP “RAD” d.o.o. Sarajevo

Postavlja: Redakcija
Datum objave: 15. nov 2021 @13:05
ID28932

Zimska sezona zvanično je počela 15.11.2021. godine i trajat će do 15.03.2022. godine, a KJKP “RAD” d.o.o. Sarajevo ovu zimsku sezonu dočekuje sa novim vozilom u svom auto parku, prema tome ukupan broj koji će biti angažovani u zimskom periodu je 49 vozila.

Saobraćajnice se klasifikuju prema proritetima (I, II, III i IV), te se na osnovu toga i vrši njihovo održavanje u zimskom periodu. Zimska služba KJKP “RAD” d.o.o. Sarajevo je potpisala Ugovore sa Općinama Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo i Novi Grad na održavanju saobraćajnica od općinskog značaja.

Također imamo potpisan Ugovor sa Direkcijom za ceste Kantona Sarajevo za održavanje saobraćajnica od kantonalnog značaja u Općinama Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo i Novi Grad.

KJKP “RAD” d.o.o. Sarajevo NEMA POTPISANE UGOVORE SA DIREKCIJOM ZA CESTE I OPĆINAMA VOGOŠĆA, ILIJAŠ, HADŽIĆI I TRNOVO na održavanju saobraćajnica od kantonalnog I općinskog značaja već su ANGAŽOVANA DRUGA PREDUZEĆA

Na cestama, koje su operativnim programom zimske službe svrstane u “I” prioritet, radovi na osiguranju prohodnosti se moraju izvoditi permanentno u cilju osiguranja stalne prohodnosti i dovršiti u roku od pet sati u nizinskim, odnosno osam sati u padinskom području, računajući od trenutka prestanka padavina.

“II” prioriteta čiste 24 sata po prestanku padavina,
“III” prioriteta čiste 48 sati po prestanku padavina,
“IV” prioriteta čiste 72 sata po prestanku padavina.

KJKP “RAD” d.o.o. Sarajevo ne vrši čišćenje i održavanje autobuskih, trolejbuskih, tramvajskih i kombi stajališta, niti ima potpisane Ugovore za zimsko održavanje sa onim preduzećima koja koriste navedena stajališta.

Više informacija o pravima i obavezama fizičkih i pravnih lica na linku:

http://www.rad.com.ba/zimska.htm

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Stavovi izraženi u tekstu iznad, ukoliko je naveden izvor, ne predstavljaju stavove portala IlijašNet. Komentari na društvenim mrežama ne predstavljaju naše stavove te su odgovornost autora komentara.*
Saopćenja za javnost, dojave, informacije, najave događaja, pitanja i sl. šaljite na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com

Povezani članci

Back to top button