Napreduju radovi na uređenju korita rijeke Bosne u Ilijašu *Arhiva

Info: Aktivni članci 637, Arhivirani članci 4683

Napreduju radovi na realizaciji projekta uređenja korita rijeke Bosne u Ilijašu, na dionici od restorana “Diana” do ušća Gnionice u Bosnu.

S obzirom na veliku vrijednost projekta u ovoj godini, planirano je uređenje dionice na lijevoj obali dužine 190 metara.

Na desnoj obali planirano je uređenje 90 metara, a dužina uređene obale iznosit će 270 metara.

Vrijednost radova je 400.000 KM, a investitor je Agencija za vodno područje rijeke Save, u čijoj su nadležnosti vodotoci prve kategorije.

Izvođač radova je firma Termo beton d. o. o. iz Breze, a rok za izvođenje radova je 120 dana. Radi se o kompleksnom projektu čijom će se realizacijom postići brojni benefiti za općinu Ilijaš. Zaštit će se stambeni objekti, regionalna cesta Ilijaš-Visoko, te poljoprivredno zemljište. Također će se omogućiti izgradnja šetnice duž korita Bosne i drugih sadržaja koji će definisati RP Banovac, čija je izrada u toku.

5d7b73c020309 5d7b73aacd2bf

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.