Bosna i Hercegovina

Otpočeli radovi na izgradnji saobraćajnice kao priključka naselja Hotonj

Postavlja: Redakcija
Datum objave: 25. apr 2024 @8:47
ID112933

U naselju Hotonj su otpočeli radovi na izgradnji saobraćajnice kao priključka ovog naselja na magistralnu cestu M18. Projektom je planirana izgradnja saobraćajnice u skladu sa Regulacionim planom Hotonj, što podrazumjeva saobraćajnicu sa dvije kolovozne trake i sa obostranim pješačkim stazama.

Radove izvodi firma “OXA” d.o.o. Sarajevo. Vrijednost predmetnih radova iznosi 346.320,00 KM, Navedenim radovima je obuhvaćeno: iskop projektovane trase saobraćajnice, priprema podtla za ugradnju grede, izrada grede, izrada tamponskog sloja, izrada drenaže, izrada dijela separatne kanalizacione mreže, izrada armirano-betonskog zida na dijelu saobraćajnice, ugradnja betonskih ivičnjaka, postavljanje slivnika za odvodnju, asfaltiranje kolovoza u dva sloja asfalta i asfaltiranje pješačke staze, te izrada nove horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije.

Saobraćajnica se gradi u dužini od 110 metara, širine 6 metara sa obostranom pješačkom staom širine po 1,6 metara.

Radovi se finansiraju sredstvima Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo putem Direkcije za puteve Kantona Sarajevo i sredstvima iz Budžeta Općine Vogošća. Rok za izvođenje radova je 120 dana od dana uvođenja u posao. Nadzor nad izvođenjem radova vrši Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Lokaciju na kojoj se izvode radovi obišli su općinski načelnik sa saradnicima i ministar saobraćaja u Vladi Kantona sarajevo, Adnan Šteta, te Selmir Kovač, direktor Direkcije za puteve Kantona Sarajevo.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Stavovi izraženi u tekstu iznad, ukoliko je naveden izvor, ne predstavljaju stavove portala IlijašNet. Komentari na društvenim mrežama ne predstavljaju naše stavove te su odgovornost autora komentara.*
Saopćenja za javnost, dojave, informacije, najave događaja, pitanja i sl. šaljite na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com

Povezani članci

Back to top button