FotoOpćina Ilijaš

Inicijativa za postavljanje svjetlosne signalizacije i stacionarnog radara u blizini Osnovne škole Stari Ilijaš.

Postavlja: Redakcija
Datum objave: 27. nov 2023 @8:59
ID106025

Vibor Handžić
Inicijativa
Inicijativa za postavljanje svjetlosne signalizacije i stacionarnog radara u blizini Osnovne škole Stari Ilijaš.

Obrazloženje:

Naime, u prethodnom mandatu po ovom pitanju, ministarstvu saobraćaja KS obraćali su se određeni zastupnici, kao i Savjet Mjesne zajednice Stari Ilijaš. U odgovoru ministarstva saobraćaja navedeno je da je navedena inicijativa u nadležnosti Direkcija za ceste KS. U odgovoru koji sam dobio od Direkcije za ceste KS, a na osnovu inicijative upućene na 1. radnoj sjednici SKS, navedeno je da je upravo Ministarstvo saobraćaja nadležno za svjetlosnu signalizaciju, a da je pitanje stacionarnih radara nadležnost Ministarstva unutrašnjih poslova.

Svakodnevno veliki broj učenika prilikom pristupa ovoj školi moraju prelaziti preko regionalne ceste R-445, koja prolazi pored škole. Iako postoje instalirani usporivači, ogroman je broj nesavjesnih vozača koji i dalje velikom brzinom prolaze pored škole, čime je svakodnevno ugrožena sigunost djece. Pored svjetlosne signalizacija, bilo bi potrebno, u saradnji sa ministarstvom unutrašnjih poslova, postaviti i stacionarni radar, kako bi se dodatno povećala sigurnost učenika.

65645a22ba0e5 65645a23eae9e 65645a25645e5 65645a30d5674 65645a334cb98 65645a346c989

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Stavovi izraženi u tekstu iznad, ukoliko je naveden izvor, ne predstavljaju stavove portala IlijašNet. Komentari na društvenim mrežama ne predstavljaju naše stavove te su odgovornost autora komentara.*
Saopćenja za javnost, dojave, informacije, najave događaja, pitanja i sl. šaljite na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com

Povezani članci

Back to top button