Sport

U Pekingu danas svečano otvorenje Zimskih olimpijskih igara

Postavlja: Redakcija
Datum objave: 4. feb 2022 @8:42
ID36681

U Pekingu će danas biti održano svečano otvorenje 24. Zimskih olimpijskih igara. Spektakl na nacionalnom stadionu Ptičije gnijezdo zakazano je za 12:55 po našem vremenu.

Iako Igre u Pekingu zvanično počinju 4. februara, neka tamičenja su startovala 2. februara. Inače, Zimske olimpijske igre trajat će do 20. februara. Bosna i Hercegovina će imati šest predstavnika: Elvedina Muzaferija, Emir Lokmić i Esma Alić će predstavljati našu državu u alpskom skijanju, u Peking je otputovao i sankaš Mirza Nikolajev, dok će Sanja Kusmuk i Strahinja Erić nastupiti u skijaškom trčanju.

Elvedini Muzaferiji i Mirzi Nikolajevu je pripala čast da nose zastavu Bosne i Hercegovine. Upravo će Nikolajev biti prvi bh. sportista koji će nastupiti na Igrama u Pekingu. Njegov nastup se očekuje 5. i 6. februara.

Inače, na ovogodišnjim Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu će nastupiti skoro 3.000 sportista iz više od 90 zemalja širom svijeta, a po prvi put će svoje predstavnike imati Saudijska Arabija i Haiti.

Što se tiče grada domaćina, Peking će ući u historiju kao prvi grad domaćin i Ljetnih i Zimskih olimpijskih igara, što će biti zvanično nakon početka Ceremonije otvaranja. Podsjećamo, Peking je 2008. godine bio domaćin Ljetnih olimpijskih igara.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Stavovi izraženi u tekstu iznad, ukoliko je naveden izvor, ne predstavljaju stavove portala IlijašNet. Komentari na društvenim mrežama ne predstavljaju naše stavove te su odgovornost autora komentara.*
Saopćenja za javnost, dojave, informacije, najave događaja, pitanja i sl. šaljite na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com

Povezani članci

Back to top button